Skip to main content

Loopbaanbegeleiding

Ontdek jouw ideale rol en werkplek

Het doel van loopbaanbegeleiding is om je te ondersteunen bij het bepalen van de voor jou juiste vervolgstappen binnen jouw loopbaan. Zodat jij met een heldere focus en een duidelijk verhaal op zoek kunt gaan naar de baan waar jij blij van wordt.

Loopbaanbegeleiding helpt je als je een nieuwe stap wilt zetten maar niet weet welke stap. We maken inzichtelijk waar jouw enthousiasme en motivatie van gaat stromen en in welke rol en werkomgeving dat het beste tot zijn recht komt.

Jij staat centraal in jouw loopbaan. Als jij die IK helemaal mag zijn in je werk, men graag gebruik wil maken van al jouw talenten en ervaring, dan voel je je fantastisch. Daarom wil je weten wie je bent (waar je voor staat, wat je te bieden hebt, waar je energie van krijgt), zodat je dat met enthousiasme en overtuiging kunt laten zien aan je omgeving.

Ik wil weten hoe Ik onderneem gelijk actie
VOOR WIE?

Ontdek wat jouw talenten en drijfveren zijn

Ben jij op zoek naar een andere baan en vind jij het vooral belangrijk dat je plezier, energie en vervulling uit die nieuwe baan haalt, naast uiteraard een goed inkomen? Dan is het van belang dat je eerst ontdekt wat jouw energie en gevoel van betekenis geeft, om dat vervolgens te vertalen naar jouw specifiek wensenlijst (zoekcriteria). Als jij wilt ontdekken wat voor jou de meest passende zoekcriteria zijn, dan past loopbaanbegeleiding bij jou.

Het versterkt mensen die:

  • verdwalen in de veelheid van mogelijkheden
  • niet weten waar ze nou wel of geen energie van krijgen
  • zich zo lang hebben aangepast dat ze niet meer weten wat ze willen
  • zelden tot nooit werk hebben gezocht – ze zijn er in gerold
  • niet weten waar ze moeten beginnen
  • onzeker worden van verhalen over de concurrentie
  • geen andere mensen om zich heen hebben die mee kunnen denken

Werkwijze

De begeleidingsgesprekken geven een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat en hoe je dit vertaalt naar een ‘pakket van eisen’ waar je (toekomstige) functie aan moet voldoen om bevredigend voor je te zijn. Jij wilt immers de juiste beslissingen nemen bij je volgende stap: het vinden van de juiste match.

Tijdens het intensieve begeleidingstraject leer je:

  • wat voor moois jij te bieden hebt en waar je blij van wordt (talenten & vaardigheden)
  • waar jij voor staat waardoor je zelfvertrouwen en overtuiging vergroot
  • hoe je jouw verlangens en drijfveren vertaalt naar je passie en ambitie
  • wat jij wilt doen om je van betekenis te voelen
  • welke functie- en organisatieaspecten jou energie geven
  • op welke manier jij jouw ‘schatten’ zichtbaar maakt richting jouw ideale werkgever
  • welke focus je aanbrengt in de zoekcriteria die voor jou van belang zijn
  • hoe je van jouw zoektocht een feestje maakt in plaats van een worsteling

Het adviestraject is opgebouwd uit 7 individuele consulten die we om de week in plannen. Je hebt tussen de consulten voldoende tijd om verschillende voorbereidingsopdrachten uit te voeren en de inzichten die je hebt opgedaan op je in te laten werken.

Het doorlopen van de CliftonStrengthsfinder – een uitgebreide digitale vragenlijst die jouw top 5 talenten identificeert – maakt standaard deel uit van het traject.

Dit kun je verwachten

Besluit je – na een kennismakingsgesprek – om mijn hulp in te schakelen, dan bepalen we samen hoe het traject er in jouw geval uit gaat zien. Meestal zet ik de LoopbaanSWITCH in bij loopbaanbegeleiding vragen. Lees hier meer over de LoopbaanSWITCH.

Na afloop van het begeleidingstraject:
❤︎ weet je waar jij sterk en onderscheidend in bent en wat je plezier geeft
❤︎ voel je je overtuigd over jezelf en waar jij voor staat
❤︎ ken je jouw drijfveren en weet wat je daarmee wilt bereiken
❤︎ weet je welke functie- en organisatie aspecten je energie geven (en kosten)
❤︎ heb je zicht op het ideale verloop van jouw werktoekomst
❤︎ weet je met welke zoekeisen je naar buiten kunt treden

Ik creëer een veilige en vertrouwde omgeving zodat je open het gesprek met me aan kunt gaan waarin je de ruimte voelt om ook ingewikkelde of pijnlijke zaken met me te bespreken als dat aan de orde is.

LoopbaanSWITCH? Ik wil meer weten Ik wil een afspraak maken

Voorbeelden van loopbaancoaching vragen:

Rombout, projectleider evenementen, 32 jaar:

Was 10 jaar geleden in dit werk gerold en kon zich opwerken van uitvoerende tot leidinggevende. Had een mooie tijd achter de rug maar wilde nu liever een baan zoeken waarbij hij minder avonden en weekenden weg zou zijn.

Zijn vraag: “Hoe pak ik dit aan? Ik heb geen gerichte opleiding gedaan, geen ervaring met solliciteren, geen mensen in mijn omgeving die me duidelijkheid geven. Al mijn opties liggen open en ik verzuip er in..”

Tanja, teamleider bankwezen, 42 jaar:

Na 21 jaar binnen dezelfde organisatie te hebben gewerkt, nam deze vrouw afscheid. Ze wilde op zoek naar een nieuwe baan en merkte dat ze het lastig vond haar ruime maar specifieke ervaring te vertalen naar een nieuwe loopbaanrichting. Ze wilde niet met hagel schieten en gunde zichzelf een half jaar de tijd om op onderzoek uit te gaan en gericht te gaan solliciteren.

Haar vraag: “Wat is nou precies waar ik goed in ben? Hoe en waar ben ik inzetbaar en kom ik tot mijn recht – buiten mijn ‘oude’ branche?”

Johan, werktuigbouwkundige, 40 jaar:

Was in de afgelopen jaren veelvuldig gewisseld van werkgever en kon moeilijk zijn draai voor langere tijd vinden. Hij was toe aan een langdurige werkrelatie waarbij hij meer de diepte in kon gaan.

Zijn vraag: “Waar ligt nou precies mijn interesse? Waar haal ik mijn voldoening uit? Welke taken moet ik meer naar mezelf toetrekken om op lange termijn geboeid te worden en dus ook goed te blijven presteren?”

Lara, medewerker klantenservice, 28 jaar:

Had ontdekt wat ze met haar loopbaan wilde gaan doen: ouders begeleiden bij de opvoeding van hun kinderen. Ze merkte aan alles dat daar haar hart lag, maar toch knaagde een onzekere stem in haar. Een eigen praktijk opzetten – naast de begeleiding ook moeten ondernemen – kon ze dat echt wel? Was ze hier wel de geschikte persoon voor?

Haar vraag: “Ik wil graag dat dit een succes wordt. Hoe kan ik mijn onzekerheid ombuigen? Welk bewijs heb ik in me dat ik hier succesvol in zou kunnen zijn?”

Ervaring van een klant

“Esther legt heel goed uit via de positieve weg wat je talenten zijn en hoe je die positief kunt presenteren aan een werkgever. Ze heeft mij echt zelfvertrouwen gegeven over wat mijn sterke punten zijn en hoe ik het kan inzetten tijdens (bijvoorbeeld) een sollicitatiegesprek.

Ik heb nooit precies geweten welke richting ik op moet kijken en wat precies bij mij past en door het traject bij LoopbaanImpuls ben ik daar achtergekomen. Ook heb ik vorige week al een sollicitatiegesprek gehad in die richting.

Ik vond het erg spannend aan het begin van de samenwerking dat het niet allemaal te “zweverig” zou worden voor mij aangezien ikzelf wel een vrij nuchter persoon ben maar na een paar sessies begon alle puzzelstukjes bij elkaar te komen en werd het allemaal duidelijk voor mij.”

SjanienReceptioniste
Lees meer ervaringen

Met veel plezier o.a. gewerkt voor en met

Leg je vraag aan me voor

Wil je weten of en hoe ik jou verder op weg kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik trek graag een uur voor je uit waarin we samen onderzoeken wat je vraag of behoefte is en welke oplossing daar het beste bij aansluit.

LoopbaanIMPULS

Esther Esselbrugge

Luzernevlinder 58
7943 TE Meppel

M: 06 146 36 766
E: esther@loopbaanimpuls.com

Privacyverklaring

Aangesloten bij