Skip to main content

Haal meer energie uit je huidige werk

Het doel van loopbaancoaching is om je te ondersteunen bij het vergroten van jouw zelfvertrouwen en het versterken van jouw zelfsturing. Zodat je meer plezier, voldoening en succes uit je werk kunt halen.

Loopbaancoaching helpt je als je (weer) meer plezier en zelfvertrouwen in je huidige werk wilt ervaren. We maken inzichtelijk waar jouw enthousiasme en motivatie van gaat stromen en wat je kunt doen om dat meer terug te brengen in je werk.

Jij staat centraal in jouw loopbaan. Als jij die IK helemaal mag zijn in je werk, men graag gebruik wil maken van al jouw talenten en ervaring, dan voel je je fantastisch. Daarom wil je weten wie je bent (waar je voor staat, wat je te bieden hebt, waar je energie van krijgt), zodat je dat met enthousiasme en overtuiging kunt laten zien aan je omgeving.

Ik wil weten hoe Ik onderneem gelijk actie
VOOR WIE?

Ontdek wat jouw talenten en drijfveren zijn

Heb jij het niet meer zo naar je zin in je huidige baan en wil je aan de slag om je plezier, energie en vervulling weer terug te vinden? Dan is het van belang dat je eerst ontdekt waar de schoen wringt. Waar gaat het scheef in de match tussen jou en je baan/werkgever? En wat is er voor nodig om die match weer te vergroten. Als jij wilt leren welke invloed jij hierin kunt uitoefenen, dan past loopbaancoaching bij jou.

Het versterkt mensen die:

  • geen energie meer uit hun werk halen.
  • voelen dat ze meer in zich hebben, maar niet weten wat en hoe.
  • meer uitdaging in hun werk willen ervaren.
  • nu wel eens echt willen weten wat hun ding is.
  • zoveel leuk vinden en maar niet kunnen focussen.

Werkwijze

De coachingsgesprekken geven je een duidelijk beeld over wie je bent en waar je voor staat; inzichten die je nodig hebt om effectiever te sturen op je houding en gedrag en daarmee op het resultaat van je inspanningen. Jij wilt immers een positieve invloed uitoefenen op jouw succes en werkplezier.

Tijdens het intensieve coachtraject leer je:

  • wat voor moois jij te bieden hebt en waar je blij van wordt (talenten & vaardigheden).
  • waar jij energie van krijgt en waar je het op verliest.
  • wat je drijft en motiveert in het werk – waarin jij je van betekenis voelt.
  • hoe je jouw zelfvertrouwen vergroot zodat je beter je plek in kunt nemen.
  • op welke manier jij jouw enthousiasme terug krijgt en vasthoudt.
  • waar jij goed in bent zodat je stevig staat tijdens een functioneringsgesprek.
  • welke veranderingen nodig zijn om met plezier verder te gaan.
  • hoe je van jouw ontwikkeling een feestje maakt in plaats van een worsteling.

Het adviestraject is opgebouwd uit 7 individuele consulten die we om de week in plannen. Je hebt tussen de consulten voldoende tijd om verschillende voorbereidingsopdrachten uit te voeren en de inzichten die je hebt opgedaan op je in te laten werken.

Het doorlopen van de CliftonStrengthsfinder – een uitgebreide digitale vragenlijst die jouw top 5 talenten identificeert – maakt standaard deel uit van het traject.

Dit kun je verwachten

Besluit je – na een kennismakingsgesprek – om mijn hulp in te schakelen, dan bepalen we samen hoe het traject er in jouw geval uit gaat zien. Meestal zet ik de LoopbaanBOOST in bij loopbaancoaching vragen. Lees hier meer over de LoopbaanBOOST.

Na afloop van het coachtraject:
❤︎ weet je waar jij sterk en onderscheidend in bent en wat je plezier geeft
❤︎ voel je je overtuigd over jezelf en waar jij voor staat
❤︎ ken je jouw drijfveren en weet wat je daarmee wilt bereiken
❤︎ weet je welke functie- en organisatie aspecten je energie geven (en kosten)
❤︎ heb je zicht op het ideale verloop van jouw werktoekomst
❤︎ weet je met welke zoekeisen je naar buiten kunt treden

Ik creëer een veilige en vertrouwde omgeving zodat je open het gesprek met me aan kunt gaan waarin je de ruimte voelt om ook ingewikkelde of pijnlijke zaken met me te bespreken als dat aan de orde is.

LoopbaanBOOST? Ik wil meer weten Ik wil een afspraak maken

Voorbeelden van loopbaancoaching vragen:

Edwin, zorgmanager, 35 jaar:

Begon enthousiast aan zijn nieuwe baan en de opdracht die daar voor hem lag. Maar al na een jaar voelde hij zich bijzonder gespannen en onzeker. Vooral tijdens en na het MT overleg.

Zijn vraag: “Wat gebeurt er toch met me waardoor ik me zo gespannen voel tijdens dat overleg? Hoe doorbreek ik dat, zodat ik weer met overtuiging en plezier mijn taak kan vervullen in deze mooie zorginstelling?”

Nieuwsgierig hoe Edwin en ik antwoord op zijn vragen hebben gevonden? Ik schreef er een column over »

Sonja, administratief medewerkster, 31 jaar:

Zat in de ziektewet met spanningsklachten. Vanuit de arbo-arts kreeg ze in haar beleving niet voldoende re-integratie steun, waardoor ze geen vorderingen in haar herstel bemerkte.

Haar vraag: “Hoe krijg ik de regie over mezelf weer terug? Ik wil me niet langer laten leiden door wat anderen van me verwachten, maar handelen uit eigen kracht. Ik wil van mijn angsten af.”

Johan, werktuigbouwkundige, 40 jaar:

Was in de afgelopen jaren veelvuldig gewisseld van werkgever en kon moeilijk zijn draai voor langere tijd vinden. Hij was toe aan een langdurige werkrelatie waarbij hij meer de diepte in kon gaan.

Zijn vraag: “Waar ligt nou precies mijn interesse? Waar haal ik mijn voldoening uit? Welke taken moet ik meer naar mezelf toetrekken om op lange termijn geboeid te worden en dus ook goed te blijven presteren?”

Anita, verkoopster, 46 jaar:

Moest haar eigen leventje weer opbouwen na een echtscheiding. Ze wist zich geen raad en zat vol boosheid. Tijdens haar huwelijk had ze altijd hand en spandiensten verricht in de zaak van haar man en zich volledig gevoegd in zijn (avontuurlijke en bourgondische) levensstijl.

Haar vraag: “Wie ben ik nu eigenlijk? Hoe geef ik invulling aan mijn leven? Hoe kom ik aan een eigen inkomen? Hoe laat ik mijn ex los, zodat m’n energie niet gaat zitten in wrok, maar ik het kan gebruiken om weer op te bouwen?”

Ervaring van een klant

“Ik haalde weinig voldoening uit de rol waarin ik terecht was gekomen. Ik zocht hulp bij het ontdekken hoe ik mijn patroon kon doorbreken en waar ik voldoening uit haal.

Esther had tijdens een prettige afwisseling tussen luisteren en adviezen geven. Ik denk regelmatig terug aan haar - out of the box - voorbeelden en inzichten. Ze is ontzettend positief, open en haar goede voorbereidingen op de gesprekken gaven mij het gevoel dat ik serieus genomen werd. Ik heb veel over mijzelf geleerd; waarom ik van bepaalde taken veel energie krijg, van welke mensen ik energie krijg (en waarom).

Waarbij ik een half jaar geleden absoluut niet wist wat ik nu zou doen, heb ik door het aangeven van mijn grenzen het komende jaar een heel mooie functie waar ik in mag gaan werken. Een functie waar ik blij van word en energie van krijg!”

LyndeIntern begeleider
Lees meer ervaringen

Met veel plezier o.a. gewerkt voor en met

Leg je vraag aan me voor

Wil je weten of en hoe ik jou verder op weg kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik trek graag een uur voor je uit waarin we samen onderzoeken wat je vraag of behoefte is en welke oplossing daar het beste bij aansluit.

LoopbaanIMPULS

Esther Esselbrugge

Luzernevlinder 58
7943 TE Meppel

M: 06 146 36 766
E: esther@loopbaanimpuls.com

Privacyverklaring

Aangesloten bij